Mire kell odafigyelni az autónk belső ápolása során?

Az autónk belső terét tisztán tartani sokszor sokkal nehezebb, mint a külső felületeket. Gondoljunk csak bele, mi minden kerül be az autónk belterébe. Nem csak a cipőnkkel hozunk be piszkot, de sokszor étel és ital is kerül a kocsiba. Nem is beszélve azokról a környezeti szennyeződésektől, ami a közlekedésből fakad. Pl. a füst, szmog, benzingőz.

Mennyi minden tud kiborulni, lerakódni a belső felületeken! És mennyi mindenre kell odafigyelni, amikor belső ápoló szereket választunk!

Mivel az autó belső terében jelen lévő por ugyanúgy koptathatja a felületeket, mint a külső szennyeződések a fényezést, ezért érdemes a beltér takarítására és ápolására is időt szánnunk.

A gépkocsi belső terének tisztítását mindig egy alapos összepakolással és porszívózással kezdjük, azonban nagyon vigyázzunk, a porszívó csövével nehogy megsértsük a műszerfalat vagy a műanyag felületeket. Leginkább azt javasoljuk, ezeket a felületeket ne is porszívózzuk.

Majd következhet a kárpit tisztítás. Ma már a piacon rengeteg kiváló kárpittisztító szer kapható, amivel akár otthon is elvégezhetjük ezt a műveletet, azonban azt javasoljuk, ezt a műveletet bízzuk szakemberre. Egyrészt, ha nagyon régi szennyeződéseket, beszáradt foltokat kell eltávolítani, ahhoz nekik megvannak a megfelelő eszközeik, másrészt főleg a tetőkárpit tisztításánál a rosszul felvitt anyag akár visszacsöpöghet ránk, ezzel akár allergiás reakciót kiváltva a bőrünkön vagy a szemünkön.

Műszerfal tisztítás
Műszerfal tisztítás

Végül az üvegeket, a műszerfalat és egyéb műanyag felületeket törölgessük át. Lehetőség szerint válasszunk olyan autóápoló terméket, ami egyenletes védőréteget is alkot a felületen. Legyen akár fényes hatású, vagy illatosított, az fontos, hogy ne hagyjon zsíros foltokat, ezért figyeljünk az egyenletes felvitelre. Többféle professzionális műanyag és műszerfel ápoló termék közül válogatva törekedjünk arra, hogy portaszító hatású, esetleg valamilyen UV sugárzást visszaverő tisztítószert válasszunk.

Ha elbizonytalanodna a megfelelő szer kiválasztása során, kérje a SIPOM áutóápoló termékeket forgalmazó webáruház szakembereinek segítségét! Az ő termékeit már számos ipari autómosó is használja mind a gazdaságosságuk, mind a megbízható minőségük miatt.