Mit kell tudni a magán egészségbiztosításról Magyarországon?

Az ebf.hu oldalon minden szükséges tudnivalót megtalálhat a magánbiztosítások működéséről Magyarországon. Az egészségbiztosítás tulajdonképpen egy szerződéses megállapodás, amely a biztosító és az ügyfél között jön létre. Rendszeres díjbefizetések ellenében finanszírozzák az egészségügyi költségeket abban az esetben, amikor arra kifejezetten szükség van.

Szolgáltatásfinanszírozó szerződésnél a biztosítóval szerződésben álló magánkórházak szolgáltatásait lehet igénybe venni. A magán-egészségügyi szolgáltatóval történik meg ebben az esetben a kapcsolattartás. Az igénybe vehető szolgáltatások palettája igen színes, de párat ki is emelnénk: fogorvosi ellátás, járó- és fekvőbeteg ellátás, egynapos sebészet, ambuláns műtétek, második orvosi szakvélemény, terhességgondozás, szűrő- és diagnosztikai vizsgálatok. 24 órás asszisztencia (call center). Az egészségbiztosítással rendelkezőknek külön VIP szoba is rendelkezésükre áll. Összegfinanszírozó egészségbiztosítás esetén egy előre, a szerződésben meghatározott összeghatárig terjed a biztosító kötelezettsége, ami az egészségügyi költségeket illeti. Ezekben az esetekben mindig utólag térít a biztosító, így az ellátást az ügyfélnek kell első körben megfinanszíroznia. Ez a biztosítási forma lehetővé teszi, hogy külföldi magánklinikákon is gondtalanul kezeltethessük magunkat. Az árakat az ügyfél életkora, az egészségügyi állapota és a szolgáltatási csomag tartalma határozza meg. Ezt a szolgáltatást átlagosan 6000 és 35 000 forintos havi egészségbiztosítás megkötése esetén tudjuk igénybe venni.

A kezelések minden esetben magánklinikákon történnek és a legmodernebb egészségügyi felszereléseket használják. Az orvosok és az ápolók is anyagilag megbecsültek, ezért a munkájukat odafigyelés mellett végzik. Itt nem kell attól tartani, hogy nem a megfelelő kezeléseket kapjuk, hiszen itt tényleg minden a betegért van. A képzett asszisztencia, a háttérszolgáltatások, a modern klinikák és vizsgálatok mindenkinek segítséget nyújthatnak a legkomolyabb betegségek esetén is. Egészségbiztosítást magánszemélyek, de cégek is igényelhetnek. A cégek adómentesen adhatják alkalmazottaknak az egészségbiztosítást és a minimálbér 30%-áig költségként is leírhatják. A biztosítási szolgálatás a sürgősségi ellátást nem tartalmazza, erre érdemes odafigyelni. Az ebf munkatársai szívesen segítenek a legjobb ajánlat megtalálásában és a szerződések előkészítésében és megkötésében is.