Mitől lesz hatékony a VPS?

A virtuális privát szerver a leginkább erőforrás-hatékony megoldás, amit egy cég csak választhat vállalati rendszere üzemeltetésére. Biztonságos megoldás, amely kényelmes és gyors hozzáférést biztosít bármikor.

A virtuális privát szerver, vagyis VPS lényege, hogy egy fizikai szerveren párhuzamosan több virtuális szerver fut. Egyetlen szerver szinte sohasem használja ki teljes mértékben az erőforrásokat, a hardver egy része mindig tétlen – az energia azonban ezeket is folyamatosan táplálja, vagyis veszendőbe megy.

A párhuzamosan futtatott privát szerverek azonban mindig annyi erőforrást vesznek igénybe a rendelkezésre álló hardver kapacitásából, amennyire éppen szükségük van – a hardver így teljes kapacitáson üzemelhet, miközben a szerverek sem lassulnak le, a szolgáltatás ugyanolyan megbízható marad.

Miért fontos ez?

Az, hogy a szerver energiahatékony, talán első hallásra nem jelent sokat, hiszen bérelt szerverről van szó – miért érdekelné hát a szolgáltatást igénybe vevő vállalatot, hogy a szolgáltató pazarolja-e az energiát?

Ez azért nem elhanyagolható szempont, mert a szolgáltató is úgy határozza meg árait, hogy neki megérje a szolgáltatás fenntartása. A DoclerNet is azért kínálhatja kiváló áron virtuális szerverei bérlését (https://www.doclernet.hu/vpsvirtualisszerverberles/) , mert a hardver üzemeltetése optimalizált módon történik.

Teljes biztonság

Bár a virtuális szerverek ugyanazon hardveren futnak, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy biztonsági szempontból sebezhetőbbek volnának. Minden VPS példány egymástól elszigetelve, saját operációs rendszerrel fut, s az átjárás közöttük nem lehetséges. Minden felhasználó csak a saját szerveréhez fér hozzá, így nem kell a betörések, adatlopások miatt aggódni.

A párhuzamos futtatás révén a szerverek szabadon konfigurálhatóak és személyre szabhatóak, a szolgáltatásokat teljes mértékben vállalatunk igényeihez szabhatjuk.

A kezelés webes felületen is lehetséges, saját szoftverkörnyezet építhető ki. A VPS tehát egy nagyon kényelmes megoldás, amely emellett jóval kevesebb költést kíván meg a cég részéről, mint egy vagy több saját szerver fenntartása.