Műfenyő, vagy inkább igazi? Mi alapján döntsünk?

Kétségtelen, hogy a karácsony az egyik legszebb és legbensőségesebb ünnepünk, ennek megfelelően általában hetekig tartó előkészületek övezik ezt a jeles eseményt. Ám azt is kár lenne vitatni, miszerint akadnak nehéz pillantok, ilyen például a karácsonyfa beszerzése és persze a talpba történő befaragása is.

Ezért aztán előbb, vagy utóbb szinte mindenkinek eszébe jut, egy műfenyő talán optimálisabb megoldást jelentene hosszú távon. Gyakorta az jelenti a legfőbb dilemmát ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hogy ezek az alternatívák nem hatnak természetesnek és 5-10 évvel ezelőtt még valóban ez volt a helyzet. Azonban napjainkban egy minőségi műfenyő már megszólalásig hasonlít az igazira, egy speciális illatosító segítségével pedig még tökéletesebbé tehetjük az összképet. Emellett azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ez a változat számtalan egyéb előnnyel is rendelkezik azon túl, hogy egy csomó bosszúságtól megkímél minket minden évben. Rögtön ott van az anyagiak kérdése, ugyanis kellő körültekintés mellett ebben is verhetetlen a műfenyő.

Tudniillik ezt elég egyetlen egyszer megvásárolnunk, onnantól kezdve pedig évtizedekig le van a gond a karácsonyfáról. Ehhez azonban kulcsfontosságú, hogy egy igazán minőségi darab mellett tegyük le a voksunkat. Az olcsóbb változatok idővel meglazulhatnak és bizony nem is néznek ki olyan jól. Kivételes esetekben még a színük is megfakulhat, ezért ezeket érdemes kerülni. Ugyancsak jelentős érv a műfenyő mellett a környezettudatosság is. Azt viszont ne felejtsük el, hogy ennek eléréséhez hosszú ideig kell ugyanazt a modellt használnunk, hiszen az előállítás energia- és alapanyagigényes. Ez egy újabb érv a minőségi műfenyő mellett. Végül, de nem utolsó sorban tartsuk szem előtt, miszerint az igazi fával ellentétben itt nem kell folyamatosan takarítanunk a lehullott tűleveleket, ami szintén hatalmas könnyebbséget jelent.