Munkaszüneti napok 2020 – Lássuk mikor lesz szabad!

Az újévi ünneplést követően mindenkit egy dolog foglalkoztat igazán, még pedig, hogy mikor lesznek munkaszüneti napok az új évben. Elvégre mindenki szereti a szabadnapokat, amikor a pihenésé vagy rokonlátogatásé a főszerep.

Munkaszüneti napok 2020 – Az emberek többsége végig dolgozza a mindennapokat, éppen ezért jól esik egy kicsit lazítani. Ennek egyik legjobb módja a munkaszüneti nap. Érdemes előre tájékozódni, hiszen így tervezni is tud, hogy az adott munkaszüneti napon hová utazzon el. Jellemző ugyanis, hogy egyre többen döntenek amellett, hogy a munkaszüneti nap általi hosszú hétvégét wellness szállodában töltik, így feltöltődve tudnak visszatérni a munkába. Idén is több hosszú hétvége lesz, annak ellenére, hogy több ünnepnap hétvégére esik. Lesz három darab háromnapos hétvége és három darab négynapos hosszú hétvége. Ez kevesebb, mint tavaly, aminek oka, ahogy az előbbiekben is említettük, hogy több ünnepnap is hétvégére esik. Viszont azt is ki kell emelnünk, hogy két szombati napon be kell menni dolgozni, az egyik augusztusban, míg a másik decemberben.

Az első négynapos hétvégére áprilisban kerül sor, Nagypéntek és húsvét hétfő okán. Nem kell sokat várni az újabb hosszú hétvégére, ugyanis május 1., a Munka ünnepe miatt háromnapos hosszú hétvége vár a dolgozó emberekre. A következő hónapban, június elsején szintén munkaszüneti nap lesz, mivel ez a nap pünkösd hétfő. Augusztus 20-a csütörtökre esik, így ekkor négy napos hosszúhétvégével lehet számolni. Viszont ebben a hónapban a 29-e, ami szombati nap, munkanap. A legközelebbi háromnapos hétvégére csak októberben kerül sor az 56’-os forradalom okán, ami egy pénteki nap. A teljes listáért látogasson el a pontosido.hu weboldalra!