Olcsó a dollár, most kell az USA-ba utazni!

Tudta, hogy a nemzetközi devizapiaci információk szerint a dollár már egy ideje rendkívül olcsónak számít? Külföldi utazás alkalmával rendszerint nem elhanyagolható szempont az, hogy mennyiért sikerült forintot váltani.

Ugyan a repülőjegyet és a szálláshelyet előre kifizethetjük az online felületeken, de korántsem mindegy, mennyi készpénzt viszünk magunkkal, pláne, hosszú utazás alkalmával. A szallaskeres.hu információi is alátámasztják, hogy az Egyesült Államokat felkeresők rendszerint nem csak egy-másfél hetes utazásban gondolkodnak, hanem sokkal tovább igyekeznék a tengerentúl vendégszeretetét élvezni.

Ugyan az üzemanyagköltségek elég barátiak, de ha éttermekben szeretnénk megoldani a napi étkezéseket, szeretteinket is meglepnénk néhány kinti kuriózummal, pláne felkeresnénk a legnagyobb nevezetességeket, akkor nem kevés pénzre lesz hozzá szükségünk. Ha csak a keleti partot vesszük alapul, akkor is több hét sem lenne elegendő ahhoz, hogy minden ismert látnivalót felkeressünk. Ha tehát tehetjük, akkor érdemes hosszabb időt az Egyesült Államokban tölteni, így kényelmesen járhatjuk végig a számunkra érdekes nevezetességeket.

Empire State Building
Empire State Building

Mivel az ország rengeteg látnivalót és programot kínál, ezért sokak számára az autóbérlés kínálja a leginkább praktikus megoldást a városok felkeresésére. Ennek kapcsán érdemes körültekintőnek lenni, ugyanis az ezzel foglalkozó cégek komoly összegeket szakíthatnak a hozzá nem értő turistákon. Célszerű előre tájékozódni, elrendezni a bérlés feltételeit, de sajnos még így is előfordulhatnak váratlan szituációk. Az autóval történő közlekedés ugyan időigényesebb, mintha a légiközlekedést választanánk, de számos előnye is van ennek. Bepillantást nyerhetünk az amerikai kisvárosok életébe, és a nagyvárosokban is több látnivalót iktathatunk be, mint akkor, ha a tömegközlekedést választanánk. Ugyan egyes távoli úti célok esetén kétségkívül a repülő jelenti a leginkább praktikus megoldást, de ha az autóval történő közlekedés is elérhetőnek tűnik, akkor érdemes mellette letenni a voksot.

Az Egyesült Államok már csak méretéből adódóan is bármely évszakban ideális kikapcsolódást biztosít. Az északi területek páratlan természeti adottságai, a nagyvárosok történelmi nevezetességei és világhírű látnivalói mellett a szórakozás és a barátokkal történő kikapcsolódás terén is rendkívül széles kínálattal találkozhatunk. A nagy utazás életre szóló élményekkel várja mindazokat, akik megélnék az amerikai álmot legalább néhány hét erejéig.