Olcsó és kreatív tippek lakásfelújításhoz

Bizonyára sokan érezzük azt, hogy lakásunk elavulttá, unalmassá és monotonná vált, vagy nem tükrözi kellőképpen a személyiségünket. Mit tegyünk ilyenkor, ha olcsó, ám mégis hatékony és látványos megoldást szeretnénk?

Először is mérlegeljünk, hogy esetleg nem szabadulhatnánk-e meg egy-két felesleges bútordarabtól, hogy nagyobb térben tudjunk mozogni. Ha nagyon szívünkhöz nőttek régi bútoraink, próbálkozzunk az átrendezésükkel, hiszen már csak a változatosság látványa is jobb hatást gyakorolhat a lakóra. Ha lecserélnénk bútorainkat, próbálkozzunk multifunkcionális bútorokkal berendezni a lakást: franciaágyból kanapé, vagy esetleg fotel, és máris három az egyben bútort kaptunk. Érdemes összecsukható vagy egymásra rakható székeket is keresni, vagy összecsukható asztalt, hisz mindezzel helyet spórolunk.

Továbbá fontos, hogy a falakat is feldobjuk valahogyan, hiszen az ember egy fárasztó nap után a kényelmesség érzetével kell szembesüljön otthonában. A falmatrica használata egyszerű és olcsó, mondhatni a legolcsóbb az ilyen fajta dekorációs elemek közül. Egy egyszerű kis faltetoválással feldobhatjuk az egész lakást. Előnye, hogy már-már akármilyen figura, mesehős vagy komolyabb alakzatot is lehet rendelni, több méretben és akár mi is feltehetjük a falra, segítség nélkül.

A fényforrások is jelentős mértékben hozzájárulnak otthonunk belső harmóniájához. Minél világosabbá varázsoljuk otthonunkat, annál tágasabbnak és békésebbnek fog tűnni.

Láthatjuk, hogy néhány egyszerű, hétköznapi trükk segítségével sokkal otthonosabbá tehetjük otthonunkat, és néhány olcsó eszköz és multifunkcionális bútordarab teljesen új arculatot adhat lakásunknak.