Pár érdekesség a Kanári-szigetekről

Az alábbiakban nem csak érdekességeket szeretnénk megosztani, hanem pár igazán hasznos információt is mindazok számára, akik a Kanári-szigetekre készülnek. Biztosan állítjuk, a világ egyik leggyönyörűbb helye.

Kanári-szigetek összesen hét szigetet foglal magába, melyek közül a legnagyobbak Tenerife és Gran Canaria. Összességében a közlekedésről pozitívan tudunk nyilatkozni, hiszen mind a hét szigeten található repülőtér, ráadásul összesen 41 kikötő is. Mi úgy véljük, hogy a legjobb megoldás a repülő, ugyanakkor meg kell említenünk, hogy a spanyolországi Cadizból is lehet utazni komppal, ez azonban nem túl olcsó, ráadásul nem is túl élvezetes utazás, bár annyi előnye van, hogy az autót magával tudja vinni az ember. Alapvetően kellemes meleg van a szigeteken, így a rövid ruházat bőven elegendő. Télen azért nem árt jobban beöltözni. A naptejet még véletlenül sem szabad kihagyni a bőröndből, mivel erősen tűz a nap. Összességében a higiéniai viszonyok jók, azonban a helyi csapvizet nem feltétlenül tanácsos inni, fogmosásra azonban alkalmas.

A Kanári-szigeteken a nagyobb városokban rengeteg étterem van, így nem csak a helyi specialitásokat tudja megkóstolni, hanem különféle nemzetek ételeit is. Érdemes kipróbálni a helyi finomságokat, ugyanakkor más nemzetek ételeit is meg lehet kóstolni, ha a helyi ételek nem nyerik el tetszésünk vagy nem akarjuk mindennap azt enni. Mi úgy gondoljuk, hogy mindenképp megéri ide ellátogatni, mivel mindenki megtalálja számításait. Tökéletes bulizni vágyó fiataloknak és kisgyermekes családoknak egyaránt! Ha szeretne elutazni a Kanári-szigetek csodás szigeteinek egyikére, akkor látogasson el az invia.hu weboldalra, ahol megtekintheti a nagyszerű utazási ajánlatokat!