Patron rendelés – Van-e olcsóbb alternatíva?

Ma már nem szükséges írószerboltokba menni, ha nyomtatni akarunk, ugyanis a legtöbb háztartásban ma már található nyomtató. Ez annak is köszönhető, hogy a nyomtatók egyre elérhetőbb áron kaphatók, azonban a meg kell jegyeznünk, hogy patronok továbbra sem olcsók.

Patron rendelés során sokan fogják a fejüket az árakat látva. Nem csoda, hisz a patronok ára gyakorlatilag alig csökkent az évek folyamán, szemben a nyomtatókéval. Mit lehet ekkor tenni? Jó hír, hogy van olyan olcsóbb alternatíva is, ami közel olyan minőséget tud garantálni, mint az eredeti tonerek. Az utángyártott patronok gyártótól függetlenül bármely nyomtatóba illeszthetők, így nem kell amiatt aggódni, hogy a termék vajon kompatibilis lesz – e a nyomtatóba. Az utángyártott tonerekkel kapcsolatban sokan kétkednek, ami nem csoda, hisz hallani számos olyan negatívumot, ami miatt megrendül az ember hite az utángyártott tonereket illetően.

Az eredeti termékeket forgalmazó cégek alapvetően negatívan nyilatkoznak az utángyártott patronokról, leginkább kritizálva a minőséget és az alacsony árat. Ezt az állítást, azonban számos teszt cáfolja, ami egyértelművé tette, hogy az utángyártott termékek minősége megfelel az eredeti termékek által elvárt minőségi elvárásoknak. Az sem utolsó szempont, hogy az eredeti patron ára, akár tízszerese lehet az utángyártott termék árának, azonban minőség tekintetében nincs számot tevő különbség. Így ár – érték szempontból jóval kedvezőbb az utángyártott termékek megvásárlása. Az utángyártott tonerek tárolásánál érdemes észben tartani, hogy ne az élükön tároljuk, ne forgassuk vagy fordítsuk fejre. A nyomtatóba helyezés előtt a patront érdemes felrázni. Ezt lehetőleg a biztosító szalag kivétele előtt. A felrázásnak nem egy intenzív mozdulatnak kell lennie, bőven elég egy kisebb rázás is.