Polikarbonát felhasználási területei

Magánemberként vagy akár ácsként mikor elkezdünk tervezni egy előtetőt, felmerül bennünk a kérdés, „na de mivel fedjem,”? Első körben el kell dönteni, hogy teljes árnyékolást szeretnék, vagy olcsó, de praktikus fényáresztető megoldásra gondoltunk. Itt jön képbe a polikarbonát, ha szeretjük a fényt viszont egy kellemes nyári záport a teraszunkon ülve szeretnénk végig várni.

A Polikarbonát (PC) lemez általában átlátszó, de a mai igényekhez igazodva forgalomban van bronz, opál illetve zöld színben. Az üregkamrás polikarbonát ismertebb, de létezik tömör kivitelben is.

Üregkamrás polikarbonát főbb jellemzői: könnyű, hő- és ütés álló, fényáteresztő, kültéri élettartama 15-20 év, hidegen is hajlítható, könnyen vágható és hőszigetelő.

Természetesen egy ilyen sokoldalú, jó tulajdonságokkal rendelkező anyag nem csak egy területen használható. Kiváló még télikertek fedésére, felülvilágító ként, oldalbevilágítónak, carportokhoz, oldalfalakként, de alkalmas lehet máskülönböző területekhez is pl. zuhanyzóhoz ajtónak illetve beltéri ajtóhoz üveg helyett. A polikarbonát univerzitása széles körben ismerté vált az elmúlt években, és ez a tény  egyre jelentősebb lesz előnyei miatt.

Kiegészítőivel könnyen tartós megoldás lehet számunkra.

Üveggel szembeni nagy előnye a hideg hajlíthatóság, hőszigetelés, törhetetlenség, könnyen megmunkálható, súlya és az ára!

Pan-Manfa Kft szakemberei segítenek kiválasztani az Önnek megfelelő vastagságot, színt, struktúrát és a megfelelő rögzítéshez szükséges kiegészítőket. Kérjen ingyenes árajánlatot online www.panmanfa.hu vagy személyesen fa- és építőanyag kereskedésünkben, kérjen kiszállítást. Igény esetén kivitelezés vállalunk további építőanyagok biztosításával. A feltételekről érdeklődjön titkárságunkon.