Portugália legszebb helyei várják!

Határtalan népszerűsége miatt Portugália továbbra is az egyik legértékesebb úticél Európában. Minden benne van – gazdag történelem, innovatív művészet, lenyűgöző kilátás és barátságos, laza helyek. A látogatás is könnyebbé vált, mivel az ország fő légitársasága, a TAP Portugal növelte a leszállási programját.

Portugália utazás várja önt is az invia.hu weboldalon, tehát nézzen be ide és informálódjon a portugál ajánlatokról. Lagos aranyhomokkal rendelkezik és karamell színű sziklák mögött helyezkedik el, lényegében Algarvában. De a régió számos városától eltérően nem veszítette el eredeti varázsát. A régi központot, amely a Bensafrim folyó köré tömörül, 18. századi házak és barokk templomok (és nem betonházak) töltik meg, valamint bárok és éttermek, amelyek kitöltik a középkori kastély mögötti sikátorokat. A tengeri boltívekkel elválasztott iker öblök, omladozó sziklákból kivágott öblök, és az aranyszínű homokcsíkok miatt, amelyek mintha az örökkévalóságig nyúlnának, nem meglepő, hogy Albufeira vonzza a tömegeket. Nyáron rengetegen látogatják a strandokat és a golfpályákat, de tavasszal (amikor a környező dombok vadvirágokkal virágoznak) vagy ősszel (amikor a tenger még meleg) is sokan jönnek ide.

A legtöbb látogató repülőgépről vagy transzferbuszról közelíti meg Algarve fővárosát, és a turisztikai elhelyezkedése ellenére a város továbbra is határozottan portugál. A macskaköves utcáival a régi központ középkori érzést kínál, és tele van ősi épületekkel, köztük a 13. századi katedrálissal – hatalmas, megerősített tornya gyönyörű azulejo csempékkel csillogó belső térnek ad otthont. Csodálatos tengerpartok is vannak itt, amelyek délre terelik a vad Ilha do Farolt, ahol több gázló madarat fog látni, mint turistát. További részletekért és az ajánlatokért nézzen be az invia.hu weboldalra.