Sok bajlódást elkerül az, aki jó szakemberre bízza a klímaszerelést

Nem kell, hogy hosszadalmas művelet legyen a klímaszerelés, csak jó emberre kell bízni. Senki sem született úgy, hogy be tudjon szerelni egy klímát, hiszen ez is egy szakma. Nagyon fontos, hogy a legtöbb klímát forgalmazó akkor tud teljes körű garanciát biztosítani a készülékekre, ha azt szakember szereli be. Ennek nyomós oka van, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a munkát hogy végzik el. Nem érdemes otthon próbálkozni vele, de még a céges klímák esetében sem érdemes a karbantartókra bízni.

A standard klímaszerelési csomag minden alapvető szerelést tartalmaz, amely egy klíma üzemeltetéséhez szükséges. A felmérés azonban plusz költséggel jár, amelynek összege 10 000 forint. Ha a Logi Kft-től kerül megrendelésre a klíma, akkor a megvásárolt készülék árából a felmérés költségét le lehet vonni. A szakemberek a helyszínre érve a következő munkálatokat végzik el minden egyes klíma beszerelésénél. Normál téglafal átütést, a belső valamint a küldő egység beszerelését, amely maximum 3 méteres hűtött útvonalon keresztül valósul meg, rögzítik a konzolokat a külső falon. A munkálatok elvégzéséhez biztosítják a maximum 3 méteres speciális csővezetéket és telepítik a teljes berendezést, majd elvégzik az alapvető funkciók beállítását.

Klíma
Klíma

Amennyiben a külső egység beszerelése nem egykönnyen oldható meg és szükséges az állvány felhúzása, azért plusz költséget számolnak fel. Ugyan ez vonatkozik arra a helyzetre is, ha hosszabb vezetékre, vagy több szerelési anyagra van szükség. Ez már felméréskor kiderül, így ezekre a plusz munkálatokra árajánlatot adnak a megrendelőknek. A beszerelést érdemes igénybe venni, hiszen 12 hónap garanciát adnak rá. Külön költséggel kell számolni, ha betonfalat kell átütni a szereléshez, vagy a csővezetékből jóval hosszabb szükséges, mint 3 méter. Külön költség a több falátfúrás is valamint a speciális vakolatok és a vakolat elhelyezése is a munkálatok elvégzése után. A Logi Kft. weboldalán több klíma közül is lehet választani, amelyek mindegyikére gyártói garanciát adnak.