Számlázó program a mobilodra

A számlázó programok új generációhoz érkeztek, elősegítve a vállalkozók mobilitását és a vele járó rugalmasságot. Már pár évvel ezelőtt is inkább költség hatékony megoldásnak mutatkozott a számlázó program használata, mintsem divatnak. Nem is beszélve a hagyományos számlatömbök okozta költséges megoldásról. Az asztali környezetben működő számlázó program viszont meglehetősen merev és helyhez kötött, ezért nem tud teljeskörű megoldást nyújtani azon vállalkozók számára akik a helyszíni munkavégzés alkalmával állítják elő az elektronikus számlát.

Valamelyest áthidaló megoldás lehet a web alapú számlázó program használata, azonban ezek internet kapcsolat nélkül, vagy gyenge minőségű internet kapcsolattal nem igazán tudnak funkcionálni.

A valódi megoldás az új generációs mobil számlázó program a Számlázó App lehet, mely a mobil eszközöknél megszokott rugalmasság mellett jóval gazdagabb funkcionalitással rendelkezik mint egy hagyományos asztali környezetbe szánt számlázó program.

 

Számlázó app mobilra
Számlázó app mobilra

Hogyan válasszuk ki a megfelelő számlázó programot mobilunkra, ami biztosan megfelel a 2014.07.01-én megjelent 23/2014. (VI.30.) NGM rendeletben foglaltaknak és a NAV számlakibocsátás szabályainak és összhangban van a 2007. évi CXXVII. Áfa törvénnyel?

A legfontosabb szempont, hogy 2014. október 1jétől hatályos 11. és 13. §-a alapján az adóalany köteles az általa használt, illetve használatból kivont számlázó programot és/vagy online számlázó rendszert az adóhatósághoz bejelenteni.

Fontos tehát, hogy a számlázó program fejlesztője a számlázó program bejelentéshez szükséges információkat a felhasználó részére meg tudja adni és a számlázó programról legyen elérhető a felhasználói kézikönyv, mely segít eligazodni a számlázó program használatában.

Továbbá érdemes ellenőrizni, hogy a mobil számlázó program segítségével előállított elektronikus számla adattartalma teljes mértékben megfelel a 2007. évi CXXVII. Áfa tv. X. fejezet-ben (“számla adattartalma”) megfogalmazott feltételeknek, vagy kérhetünk erről nyilatkozatot a fejlesztőtől.

A számlázó program kiválasztásánál érdemes odafigyelni, hogy az alapvető számla előállítás funkcióján túl más hasznos funkciókkal is segítse a vállalkozás ügyvitelét. pl. Statisztikák a bevételekről, kiadások nyilvántartása, és akár a vállalkozás teljes pénzügyi nyilvántartását is kezelheti.

A számlázó program kiválasztásánál szintén vegyük figyelembe, az előre tervezett kibocsátandó számlák mennyiségét, hiszen kis vállalkozás aki kevesebb mint 100 db számlát bocsát ki évente miért fizetne fölöslegesen tízezreket? De akár a havi díjas konstrukciók esetében is érdemes átszámolni, az egy számla példányra eső költséget. Azt azért ne feledjük semmi képpen, hogy “Ingyen sajt csak az egérfogóban van”! Ha valaki energiát és pénzt fektet egy szoftver elkészítésébe, miért adná ingyen? Érdemes olyan szálázó programot választani, amelyért a használat függvényében kell fizetni.

A számlázó app előnye, hogy az előállított számlát nem szükséges postai úton továbbítani, hiszen egyszerűen e-mail-ben küldhetjük tovább ezáltal megspórolható a postai és nyomtatási költség. A Számlázó App nem csak elektronikus levélben, de akár DropBox és Google Drive segítségével is képesek megosztani a PDF formátumú számlákat. Így a számlák archiválását is megoldottuk, és a könyvelő is könnyen el tudja érni az elektronikus számlát.

A számlázó app garantáltan hatékony ügyviteli rendszerként segítheti a vállalkozását, hiszen a számlázó programok új generációját jeleníti meg, melyet a mobil fejlesztők folyamatosan újabb funkciókkal ruháznak fel, a felhasználók igényei szerint.

Az új technológiáktól ne féljünk, mert a kényelem mellett számos olyan szolgáltatást nyújtanak melyek valódi hatékonyságot adhatnak a vállalkozás ügyvitele számára. Bátran használjuk a mobil eszközökre készült számlázó app minden funkcióját.
A Számlázó App elérhető a Google Play-en és App Store-ban is egyaránt.