Tamási Áron könyvek akciós áron!

Tamási Áron (született: Tamás János 1897. szeptember 20-án) magyar író, aki Erdélyben és Magyarországon eredeti székely stílusban írt történetei révén vált ismertté. Bővebben róla és könyveiről weboldalunkon olvashat.

Tamási Áron könyvek rendelhetőek a book24.hu weboldalra látogatva, tehát ha ön is régóta készül már Tamási Áron könyveit elolvasni, akkor jó helyen jár weboldalunkon.  Az Udvarhely megyei Farkaslakán (a mai Lupeni, Hargita megye) székely családban született, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen szerzett jogi és kereskedelmi diplomát, Tamási 1923-ban emigrált az Egyesült Államokba, nem sokkal azután, hogy Erdély Románia része lett. Ott írta első magyar nyelvű regényeit, amelyek hamarosan Kolozsváron is megjelentek, széles körben. 1926-ban tért haza, és 1944-ig Erdélyben élt. Tamási egyik leghíresebb alkotása ebből az időszakból a Hargita hegységben egyedül élő fiatal erdőőr, Ábel nevű székely fiú kalandjait bemutató regénytrilógia. Tamási 1944-ben Budapestre költözött, és 1966-ban bekövetkezett haláláig itt élt. Kérésére szülőhazájában, a kelet-erdélyi etnokulturális régióban, Székelyföldön temették el.

Az első világháború után családjával a Romániához csatolt Erdélyben maradt, majd 1923 júliusában huszonhat évesen az Egyesült Államokba emigrált, ahol alkalmi munkás, majd banktisztviselő volt, bár írói pályafutása ekkor kezdődött, hiszen megnyerte a Keleti Újság novellapályázatát. A székely népballadák, népdalok és népi mulatságok ihlették azokat a novellákat, amelyekből első kötete, a Lélekindulás megszületett. A kéziratot Amerikából hazaküldte a kolozsvári kiadóba, ahol 1925-ben adták ki. A műre azonnal felfigyelt a romániai magyar és magyar irodalom. Amennyiben megrendelné regényeit és novelláit, keresse fel a book24.hu weboldalt.