A legfontosabb szempontok autóbérlésnél

Az autóbérlés Budapesten is egyre népszerűbb lett az elmúlt években, köszönhetően az alacsony bérlési díjaknak és annak a szabadságnak, amit egy bérelt autó nyújt. Autót találni bármilyen célra egyszerű, legyen az egy mutatós luxusautó vagy egy praktikus jármű, amivel könnyebben eljuthatunk úti célunkhoz. Hogy a bérelt autóval elégedettek legyünk és választásunkat utólag se bánjuk meg, néhány szempontot érdemes figyelembe venni.

Az autóbérlés Budapest fővárosban ma már nagyon egyszerű, hiszen számos vállalkozás foglalkozik különböző típusú kocsik bérbeadásával. Azt hihetnénk, hogy az áraik nagyjából azonos skálán mozognak, ezzel szemben igencsak jelentős különbségek lehetnek a bérlési díjaik között. Célszerű jóval korábban körbenézni az árak között és ajánlatot kérni legalább 3-4 cégtől. Az autóbérlés Budapesten szinte bármilyen kategóriájú autó esetén elérhető. Hogy milyenre van szükségünk, alaposan gondoljuk át.

Ha gyerekekkel utazunk és sok csomaggal, nem biztos, hogy a legkisebb autóval járunk a legjobban, még akkor sem, ha ezzel sokat spórolhatnánk. De nem a méret az egyetlen tényező. Egyre többen veszik figyelembe azt is, hogy az autó a lehető legkevésbé szennyezze a környezetet, ennek megfelelően az autóbérlés Budapest városában is lehetséges a környezetkímélő modellekkel. Sokak számára fontos, hogy kézi helyett automata váltóval rendelkezzen az autó, ha ez utóbbi kezelésében nincs rutinunk, nem célszerű egy bérelt autón tapasztalatot szereznünk vele – főleg, ha ismeretlen utakon járunk -, inkább maradjunk a hagyományos típusoknál.

Érdeklődjünk, hogy az adott vállalkozás milyen extrákat tud biztosítani az autóhoz, ami még kényelmesebbé és biztonságosabbá teheti az utazást, mint pl. a GPS, a hólánc vagy a tetőcsomagtartó.