A londoni élet

A brit fővárosban, Londonban az elmúlt években sok ezer magyar megfordult. Van, aki munkavállalás céljából utazott ki Angliába, van, aki turisztikai célból és van aki, rokonlátogatás céljából. A legóvatosabb becslések szerint is 100 ezer magyar él jelenleg Londonban és elővárosaiban. Egy hatalmas metropoliszról van szó, ahol közel 15 millió ember él.

Egy angliai, londoni utazás ma már nem olyan hatalmas költség, A fapados légitársaságok elterjedésének köszönhetően, egészen csekély összegekért utazhatunk Európa legnagyobb metropoliszába.  Lehetőség van buszos utazásra is, ám a hosszú út miatt az semmiképpen sem ajánlott. Autóval is nehéz Angliába menni, hisz a tengeren való átjutás nehézségeitől kezdve, meg kell küzdenünk az angliai, jobbkormányos autós közlekedéssel. Így tehát mindenképpen a repülős utazás az ajánlott, pláne ha Londonba igyekszünk. A városban a közlekedés ugyanis igen nehézkes, így a tömegközlekedés használata javasolt.

London a világ egyik legdrágább városa, így készüljünk fel arra, hogy alaposan ki kell nyitnunk a pénztárcánkat akár étterembe megyünk, akár szállást foglalunk. Munkavállalás esetén is mindenképpen számoljunk a magas megélhetési költségekkel, ezért mielőtt útnak indulunk, számoljunk utána mindennek. Nyelvtudás nélkül sem javasolt nekivágni az útnak, e nélkül bizony komoly álláslehetőség elnyerésére nincs esélyünk. Sőt, az angol nyelvtudás nélküli munkavállalók gyakran válnak bűnözők és csalók áldozatává. Nem fizetik ki a munkavállalókat vagy megzsarolhatják az embereket, elvehetik az irataikat.