A villanyszerelés csak az óvintézkedések betartásával válik biztonságossá

A villamos árammal működő berendezések mindennapjaink szerves részét képezik. Olyannyira hozzá szoktunk már használatukhoz, hogy nélkülük már elképzelhetetlennek tartjuk az életet, éppen ezért jelent nagy problémát, ha valami meghibásodik. Ilyenkor szakemberhez kell fordulnunk.

A villanyszerelés biztonságosan kell, hogy történjen, hogy a munkát végző szakembernek és senki másnak se essen semmi bántódása. Profi szakembert az Euro Gáz Hungaria Kft.-n keresztül találunk, a villanyszerelesprofin.hu honlapon. Az elektromos áram veszélyes, ezért nem javasolt, hogy valaki otthon, egyedül nekiálljon az elektromos dolgok szerelésének. Minden nagyobb munkálathoz villanyszerelőt kell hívni, a kisebb feladatokhoz pedig, mint például egy villanykörte kicserélése, vagy egy új lámpa beszerelése, nagy körültekintéssel kell hozzáállni.

A villanyszerelés akkor biztonságos, ha a szerelés előtt áramtalanítunk. Erről soha nem szabad megfeledkezni. Áramtalanítani a villanyóránál a biztosíték lekapcsolásával, vagy a főbiztosíték kicsavarásával lehet. Ha egy elektromos gép hibásodott meg, akkor nem kell áramtalanítani a lakást, csak az eszközt kell kihúzni a konnektorból. Ha áramtalanítottunk, akkor biztosítsuk be azt, hogy mások ne tudják visszakapcsolni az áramot, amíg a szerelés tart.

A kóboráram kellemetlenségeit elkerülendő mindig használjunk fázisceruzát. A villanyszerelést gumitalpú cipőben, lehetőleg száraz talajon, valamint száraz kézzel kell elvégezni. A víz ugyanis az egyik legjobb elektromos vezető, ezért semmi esetre sem szabad vízzel érintkezni a szerelés időtartama alatt, mert az életveszélyes. Érdemes a munkálatok idejére eltávolítani a lakásból a háziállatokat és a gyermekeket, hogy senkinek ne essen bántódása, valamint minden családtaggal tudatni kell, hogy milyen munkálatok folynak a házban. A veszély és a felelősség mindig azt terheli, aki a munkálatokat végzi.