Aranyos angol idézetek

Kedvenc idézeteinket gyakran megosszuk barátainkkal, családtagjainkkal, munkatársainkkal. Feldobhatjuk vele a hangulatot, kellemes meglepetést szerezhetünk vele, szerelmet vallhatunk kedvesünknek vagy szeretet közvetíthetünk vele hozzátartozóinknak.

Az angol nyelv terjedésével azonban ma már egyre gyakrabban idézünk angolul is. Hisz a legjobb filmek általában amerikaiak, amelyeket sokan már eredeti nyelven néznek. Híres színészek, énekesek vagy a világot formáló amerikai elnökök idézetei is igazán kedveltek. Rengeteg angol nyelvű idézet jegyezhető meg az amerikai sikerfilmekből, mint a Függetlenség napja, a Csillagok háborúja vagy az Amerikai pite. Elküldhetjük ezeket rövid szöveges üzenetekben is barátinknak, de egyre inkább divat olyan képeslapok küldése is szeretteinknek, amiken idézetek szerepelnek.

Természetesen ahhoz, hogy az angol idézeteket értsük és meg tudjuk jegyezni, megfelelő angol nyelvtudásra van szükség.  Ezért fontos, hogy már gyermekkorban kezdjünk el angolul tanulni, hisz az angol ma már világnyelv.  Szükség lehet rá a munkahelyeken, ha utazunk, turistáskodunk. Az angol idézeteket, vicceket nyelvtudás nélkül nem fogjuk tudni megérteni és megjegyezni. A nyelvtanulás bizony nehéz dolog, szükség van hozzá komoly kitartásra és szorgalomra. Nem szabad feladni, akár idősebb korban is nekiállhatunk angolul tanulni, hisz egy alapfokú nyelvtudás azért mindenki számára elsajátítható.