Albán nyaralás közelebbről

Albánia nem tartozik az igazán népszerű turista úti célok közé, így leginkább az érdeklődő, az országot megismerni vágyók utaznak ide. A magyar állampolgároknak vízumra sincs szüksége, hogy ide utazzanak. Legalább egyszer mindenképp megéri ide ellátogatni.

Albánia nyaralás – Ha a legnépszerűbb úticélokat említjük, akkor az embernek alapvetően nem Albánia jut először eszébe. Tény, hogy vannak ennél jóval látványosabb országok, azonban ez nem azt jelenti, hogy ide nem éri meg ellátogatni. Általában, ha valaki elutazik egy országba, akkor vannak feltételezései, elképzelései arról, hogy az adott úti cél milyen lesz, mi mindent fog tartogatni számára. Az Albániába utazók általában pozitívan csalódnak az országban. Az albán tengerpartok közel sem olyan népszerűek, mint az olasz vagy horvát strandok, éppen ezért a zsúfoltság érzetével sem kell megküzdeni, az ember kényelmesen pihenhet. Tény, hogy Albánia rendelkezik pár mély-szegény területtel, azonban alapvetően egy gyorsan fejlődő országról van szó. Szerencsére a globalizáció még nem érte el túlságosan az országot, így viszonylag olcsón lehet a termékekhez hozzájutni.

Az országban nem csak a tengerpartok találhatók meg, hanem a lenyűgöző hegyvidéki táj is. Érdemes bátornak lenni és kipróbálni a helyi gasztronómiát. A helyi péksütemények igazán finomak. Ami igazán jó hír és sok turistát meg is lep, hogy az albánok jelentős része beszél angolul. Éppen ezért könnyű érdeklődni és az étteremben sem kézzel-lábbal kell elmutogatni, hogy mit is akarunk. Az ételek alapvetően finomak, azonban McDonald’s-ot ne is keressen, aki ide látogat, ugyanis ebben az országban egyáltalán nincs jelen a gyorséttermi áruházlánc. Ha ide szeretne utazni, akkor ajánljuk az invia.hu weboldal ajánlatait!