Felejtse el a válás hosszadalmas menetét!

A legtöbb házasság nagy szerelemmel indul, a kapcsolat elején nagy az egyetértés. Idővel azonban kiderülhet, hogy két ember mégsem illik annyira össze, mint azt gondolták, így ilyenkor válásra kerülhet sor. A válóper indítása általában bonyolult folyamat, ami csak még jobban elmérgesíti a helyzetet a felek közt. A szaporodó viták, az egyre csak távolodó érdekek miatt egyre mélyebb és mélyebb lehet a szakadék, így a megegyezés egyre nehezebbé válhat. A Fa Mediációs Iroda segít, hogy mindettől megkíméljék saját magukat, és gyermeküket.

A válás menete nem csak bonyolult, de költséges is. Képes teljesen kimeríteni az embereket, így nem csak a válás okozta stressz teszi nehezebbé a napokat, de még a kimerültség is közbeszólhat. A válás menete természetesen a válókereset beadásával kezdődik. Ezek után részt kell venni egy békítő tárgyaláson, ugyanis válás előtt a bíróság kísérletet tesz a békítésre. Ha vannak gyerekek, akkor felőlük is dönteni kell. Amennyiben nem sikerül megegyeznie férjnek és feleségnek, akkor jön a bírósági tárgyalások hosszú sorozata. A pénz fogy, a stressz nő, arról már nem is beszélve, hogy eközben mit élnek át a gyerekek.

A válás menete szerencsére elkerülhető a válási mediáció által. A válási mediáció tulajdonképpen a permegelőzésben segít. Leginkább azok számára ajánlott, akik minél gyorsabban, így családjukat és saját magukat is kímélve, mind a két fél számára elfogadható egyezségre törekedve szeretnének békésen elválni. A mediációs ülés célja az, hogy minél hamarabb megszülessen a mindkét fél számára megfelelő egyezség, amelyet a mediátor írásba is foglal törvényi előírások alapján.

A válás menetétől tehát megkímélheti önmagát, a gyerekeket, és volt párját is úgy, hogy eközben egy elfogadható egyezség születik. A Fa Mediációs Iroda Önnek is segít, hogy nyugodt körülmények között pár ülés után megszülessen a békés megoldás.