Fonal kínálat várja Önt is online!

A fonal az egymásba fonódó szálak folyamatos hossza, amely textilgyártáshoz, varráshoz, horgoláshoz, kötéshez, szövéshez, hímzéshez vagy kötélkészítéshez használható. A fonal egy cérnafajta, amelyet kézzel vagy géppel varrnak. A modern gyártású fonalakat viasz vagy más kenőanyagokkal lehet befejezni, hogy ellenálljanak a varrás terhelésének. A hímzőszálak kifejezetten kézimunkára tervezett fonalak.

Fonal rendelhető a fonaloazis.hu weboldalon többféle színben akciós áron, tehát nézzen be hozzánk és megtekintheti a teljes fonal kínálatot a kiszállítási információkkal együtt. A kézműves fonalmennyiségeket általában uncia vagy gramm tömegben mérik és értékesítik. A szokásos méretek 25 g, 50 g és 100 g gombolyagok. Néhány vállalat elsősorban unciában is mér, az elterjedt méretek három uncia, négy uncia, hat uncia és nyolc uncia gombolyagok. A textil méréseket szabványos hőmérsékleten és páratartalom mellett végzik, mivel a szálak képesek felvenni a nedvességet a levegőből. A golyóban vagy gombolyagban található fonal tényleges hossza változhat a szál eredő nehézsége és a szál vastagsága miatt; például egy 50 g-os gombolyag több száz métert, míg egy 50 g-os vastag fonal gombolyag csak 60 métert tartalmazhat. Számos vastagságú kézműves fonal létezik.

Fonal
Fonal

Egy másik, a szövők által gyakran használt fonaltömeg-mértékegység a WPI (wraps per inch). A fonalat szorosan egy vonalzó köré tekerik, és a hüvelykben lévő fonalak hosszát számolják. Amennyiben többet tudna meg a fonalakról és fonalat rendelne többféle színben nézzen be bátran a fonaloazis.hu weboldalra és megtalálhatja a fonalok árait illetve illusztrációit is. Ha kérdéseket tenne fel nekünk a fonalakról és a rendelésről vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.