Használd ki a meggy áldásos hatásait!

Nyáron bőven van lehetőségünk a gyümölcs fogyasztásra. Éppen ezért érdemes minél változatosabban étkezni és naponta többször gyümölcsöt enni. Akár a helyi piacokon, szupermarketben vagy a kertben a fáról is el lehet fogyasztani a finomabbnál-finomabb gyümölcsöket, például a meggyet.

Meggy ideális választás, ha egy kissé savanykás, vitamindús gyümölcsre vágysz. Érdekesség, melyet sokan nem tudnak, hogy a kicsit savanyú meggy egészségesebb választás, mint az édesebb ízzel rendelkező cseresznye. Habár mindkettő finom és egészséges, azonban a meggy némiképp jobb választás a benne lévő több ásványi anyag és vitamin miatt. Már az ókori görögök és a rómaiak is előszeretettel fogyasztották. A meggy kiváló gyulladáscsökkentő a benne lévő anticianin miatt, mely egy olyan molekula, amely hatékonyan képes enyhíteni a szervezetben lévő gyulladásokat. Emellett a gyümölcs kálium tartalma kiemelkedő, így a szív optimális működését is elősegíti, illetve a vérkeringésre is jótékony hatással van. A kálium a vércukorszint normalizálódását is elősegíti. Ezenkívül az A-vitamin tartalma is kiemelkedő, ami nagyon jót tesz a látásnak és az immunrendszert is támogatja.

A meggyet önmagában is nagyon jó majszolni, különösen, ha egyenesen a fáról tudod leszedni. Sokak számára ez a gyermekkort idézi. Ha nincs kerted vagy meggyfád, akkor sem kell bánkódni, hiszen a helyi szupermarketben is beszerezheted vagy akár online. A meggy kesernyés íze a süteményekhez is jól passzol, ugyanis az édes és a savanykás íz kitűnően kiegészítik egymást. De, akár gyümölcslevesbe is tökéletesen passzol ez a gyümölcs. Ha szeretnéd támogatni immunrendszered és kényelmesen vásárolnál, akkor érdemes ellátogatni a kozertplusz.hu webáruházba, ahol online vásárlásra is van lehetőséged!