Hogyan kerülhető el az ízületi fájdalom?

Azt hiszi alatti fájdalom igazán kellemetlen tud lenni akár a kisebb ízületeket, akár a nagyobb üzleteket érinti. Jellemzően 50 év felettieket érinti a probléma, ugyanakkor fiatalabb korban is előfordulhat, például túlzásba vitt sportteljesítmény vagy nagymértékű elhízás esetén. Az ízületi fájdalom polcokat is károsítja.

Ízületi gyulladás első és egyben egyértelmű jele, hogy izületi fájdalom, valamint az ízületi merevség. A reggel felkeléskor nehéz kikelni az ágyból és megmozdulni az félreérthetetlen tünete az ízületi gyulladásnak. Elsősorban a térd esetében jelentkezik a probléma. Az ízületi gyulladás további tünete lehet a duzzanat, melynek oka folyadék torlódás. Nem szabad félvállról venni a problémát, mert idővel, izületi gyulladás előrehaladottabb állapotában A mozgás erősen korlátozott elválik, sőt az ízület deformitása sem ritka. Kezdetben az ízületi gyulladás kezelésére bizonyos sportok kiválóan alkalmasak, ilyen például az úszás biciklizés és séta. A megfelelő mozgásforma mellett táplálkozásnak is nagy szerepe van. Mellőzni kell az édességeket és a felesleges zsírokat és ezek helyett a halakat, szárnyasokat, zöldségeket és gyümölcsöket kell előnyben részesíteni.

A krumpli, valamint az egész burgonyafélék szintén nincsenek jó hatással a már kialakult ízületi problémákra, mivel a bennük lévő alkaloidok súlyosbítják A már fennálló problémát. Fontos a megfelelő vitaminpótlás is, elsősorban a C, D és E vitamin bevitele. Előnyös lehet még a puhatalpú cipő viselése, valamint a kíméletes edzés. Célszerű olyan komplex összetételű képzeld kiegészítőket használni, melyek tartalmaznak kondroitint és glükozamint. Ilyenek például a Proenzi termékek, mérgek és további ízület támogató termékeket a wavita.hu webáruházban tud megtekinteni és megrendelni.