Kis nappali, nagy nappali – Milyen ülőgarnitúrát érdemes választani?

Az ülőgarnitúra kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Egyrészt egy nagy méretű bútorról van szó, mely rögtön oda vonzza a tekintetet, másrészt hosszú időre választjuk. A megfelelő ülőgarnitúra kiválasztása tehát egyáltalán nem könnyű. Ebben szeretnénk az alábbiakban segíteni!

Ülőgarnitúra terén ma már hatalmas választékot találni, ami egyfelől pozítiv, másrészt könnyű belezavarodni a széleskörű kínálatba. Mielőtt még megtekintené a kínálatot, először is érdemes felmérni, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, tehát kicsi vagy nagy nappaliba szeretné elhelyezni az ülőalkalmatosságot. Egy nagy méretű nappali esetében nincs sok kérdés, hiszen szinte bármekkora ülőgarnitúrát választhat. Viszont egy kicsi nappali esetében alaposan át kell gondolni a méreteket. A túl nagy ülőgarnitúra rengeteg helyet elfoglal, ráadásul ormótlannak hat kis helyiségben. Arról már nem is beszélve, hogy akár a közlekedésben is nehézséget jelenthet a túl nagy méret. Illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nappali ajtajának méreteivel tisztában legyen, hiszen kellemetlen, ha az ülőgarnitúra darabjai nem férnek be az ajtón és ezzel utólag szembesül.

Az ülőgarnitúra lehet U vagy L alakú. Az U alakú ülőgarnitúrák leginkább a nagyobb nappalikba illenek. Ha nagy a család vagy gyakran hívja át barátait, akkor igazán nagy hasznát veszi ezeknek a kanapéknak. Habár az esztétika igazán fontos, ugyanakkor nem szabad, hogy ez legyen a legfőbb kritérium. A praktikumra is gondolni kell, például, hogy milyen borítással rendelkezik az ülőgarnitúra. A bőr kanapé előnye, hogy tisztítása egyszerű, azonban alvásra nem igazán alkalmas, illetve télen hideg érzete van. A szövet kanapé meleg érzetet biztosít, viszont meglehetősen nehézkes tisztítása. Érdemes alaposan átgondolni a döntést, illetve ellátogatni a mobell.hu webáruházba!