Melyik a legjobb ipari szűrőzsák?

Az ipari szűréstechnika egyik legalapvetőbb eszköze az ipari szűrőzsák. Kiválóan alkalmazható különböző szűrési feladatok professzionális végzésére; rendszerint a porszűrés, a porleválasztás és a különböző folyadékszűrési feladatok ellátásában van nagy szerepe. Az Indufil kínálatában szerelő ipari szűrőzsákok többsége hazai gyártású, így versenyképes árakon és gyorsan beszerezhetők, valamint szerelhetők.

Az ipari szűrőzsák legfőbb alkalmazási területe a porszűrés és a folyadékszűrés. Az ipar számos területe alkalmazza ezeket a szűréstechnikai megoldásokat. Az ipari szűrőzsák alkalmasak a legapróbb porszemek szűrését megkövetelő feladatok ellátására is; gondoljunk a cementiparra vagy a malomiparra, de természetesen a nagyobb méretű szemcsék szűrését követelő iparágakban is alkalmazhatók.

Speciális ipari szűrőzsákokat alkalmaznak a folyadékok szűrésére is. Ezek a legtöbbször a festékiparban, az autóiparban kerülnek felhasználásra, de kisebb szerepeket sok más iparágban is betöltenek. A folyadékszűrésben használt zsákok rendszerint vékonyabb anyagból készülnek, mint a por szűrésénél alkalmazott ipari szűrőzsákok.

 

Akár por-, akár folyadékszűrésre alkalmas zsákról van szó, az alapanyaga valamilyen tűfilc, rendszerint poliészter, poliakril-nitril, nomex vagy P84. Az iparban sokszor olyan megoldásokra van szükség, amelyekre a hagyományos szűrőzsákok nem lennének alkalmasak, ilyenkor valamilyen speciális kiegészítő réteggel vagy tulajdonsággal látják el őket; egyes esetekben olyan felületi kiegészítésre van szükség, ami olaj- vagy víztaszító tulajdonsággal rendelkezik, máskor a szikraállóság jelenti a legfőbb követelményt. Bármilyen ipari szűrőzsákra is van szükség, az Indufil termékei megfelelő minőséget képviselnek.