Minőségi multivitaminok időseknek

Vitaminpótlásra nem csupán a gyerekeknek és a felnőtteknek van szüksége, ugyanis időskorban is szükséges bevinni a megfelelő vitaminokat a szervezetbe, annak optimális működése miatt. Ez azért is fontos, mert időskorban fokozatosan csökken az étvágy, így táplálkozás útján is egyre nehezebbé válik bevinni a szervezetbe a megfelelő tápanyagokat.

Multivitaminok időseknek mindenképp hasznosak, hiszen kizárólag táplálkozás útján nagyon nehéz pótolni a szervezetben a szükséges tápanyagokat. Ez minden életkorra igaz. Ettől függetlenül a változatos, tápanyagokban gazdag étkezés nagyon fontos, ugyanis a multivitamin csupán egy étrendkiegészítő, tehát ahogy a neve is mutatja, kizárólag az étkezés kiegészítésére szolgál, nem pedig helyette. Időskorban a csontok egyre törékenyebbek, gyakori probléma a csontritkulás. Éppen ezért érdemes olyan multivitamint választani, amely tartalmaz elég kalciumot, valamint a felszívódását elősegítő D-vitamint. A D-vitamin termelődésben a napfénnyel érintkező bőrnek hatalmas szerepe van, viszont idősebb korban a bőr egyre kevésbé képes ellátni ezt a funkcióját.

A C-vitamin is fontos vitamin, ráadásul antioxidáns is egyben, amely a betegségek és kórokozók elleni harcban is sokat segít. A C-vitamin olyan ételekben található meg nagy dózisban, mint az eper, a paprika, a citrom és a kivi. Célszerű ezeket rendszeresen fogyasztani, illetve ellenőrizni, hogy a kiválasztott multivitamin elegendő C-vitamint tartalmazzon. Emellett a B6-vitamin fogyasztás is nagyon fontos, ugyanis számos élettani és fiziológiai folyamatot elősegít, ezért nagyon fontos pótolni a szervezetben. Ha szeretne minőségi multivitamint vásárolni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!