Mit érdemes tudni a hasplasztikáról?

A hasi területen felhalmozódott zsírfelesleg sokak számára okoz problémát. Nem csak esztétikai okok indokolják a fogyást, de egészségügyiek is. A súlycsökkenés után azonban gyakran válik szükségessé a felesleges bőr eltávolítása, ilyenkor segíthet a plasztikai sebész.

A minőségi hasplasztika nem csak a jelentős mértékű fogyást követően válhat szükségessé, de a várandósság időszaka után is. Sajnos tény, hogy sok esetben még e rendszeres edzés és a diéta sem hozzák meg a kívánt hatást, vagy ha igen, a lógó, megereszkedett bőr nem mutat túl szépen. Ilyenkor remek választásnak bizonyul a hasplasztika, melynek segítségével látványos eredmények érhetőek el. A vágás a fehérnemű vonalán, a két csípőcsontot mintegy összekötve történik, így fürdőruhában, vagy fehérneműben is láthatatlan marad az. A beavatkozás során nem csak a felesleges bőrt távolítja el a sebész, de a hasfali izomzatot is megerősíti, megcélozva ezzel a még tökéletesebb eredményt.

Fontos tisztában lenni azzal is, hogy a beavatkozás után 4-6 hétig haskötő viselése ajánlott. Ennek többféle szerepe van. Egyrészt segíti a terület gyógyulását, és a felpreparált bőr is gyorsabban letapad hatására. Sokan azt hiszik, hogy a hasplasztika során alkalmazott zsírleszívással a felesleges kilóktól is meg lehet szabadulni. Ez azonban nem így van, ezért érdemes a zsírleszívásra inkább egyféle alakformáló eszközként gondolni, de semmiképpen sem fogyókúrás módszerként. A hasplasztikai eljárásoknak köszönhetően újra feszes formáknak örvendhet, de természetesen fontos szerep jut a műtét után is az egészséges életmódnak. Iktassa be mindennapjaiba a testmozgást, és válogassa meg alaposan, mi kerül a tányérjára, így elkerülheti a plusz kilók ismételt felszaladását. Közvetlenül a műtét utáni hetekben kíméletesség javasolt, de fokozatosan visszatérhet megszokott életritmusához.