Mit lehet tenni, ha az autó kulcsa elveszett?

Lassan lépkedünk vissza az autóhoz, azonban döbbenten arra eszmélünk, hogy nincs meg a kulcs. Ha még pótkulcs sincs, akkor végképp elveszve érezhetjük magunkat és nagyon könnyen úrrá lehet rajtunk a teljes kétségbeesés. Mit lehet tenni ilyen esetben? Az alábbiakban erre keressük a választ!

Az elveszett autókulccsal kapcsolatban itt olvashat bővebb információkat! Habár az ember ügyel az értékeire, ettől függetlenül bármikor előfordulhat, hogy a legszükségesebbek valamelyikének lába kel. Ez megtörténhet a legnagyobb kapkodásban, de akár puszta feledékenységből kifolyólag is. Sajnos az sem kizárt, hogy a kulcs vagy más értékek nem hiába tűnnek el, hanem ellopják őket. Bármelyik opció áll fenn, a legfontosabb, hogy ne kezdjünk el pánikolni, az ugyanis egyáltalán nem segít. Nem szabad feszegetni az ajtót vagy különféle eszközökkel birizgálni a zárat, mert nagyobb esély van rá, hogy kárt okozunk, minthogy be tudjunk jutni a gépjárműbe. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy segítséget kérünk. Ez alatt nem a bevásárlóközpontokban unatkozó, kedves bácsira gondolunk, hanem olyan kulcsmásoló műhely munkatársára, aki kifejezetten az ilyen problémák megoldására szakosodott.

Az internet segítségével nagyon könnyű ilyen szakembert találni, azonban ahhoz, hogy segítsen, igazolni kell, hogy a gépjármű valóban a miénk. Ez viszont azt jelenti, hogy a fontos papírokat jobb nem az autó kesztyűtartójában tartani. Ugyanis hiába bizonygatjuk, hogy a gépjármű a mi tulajdonunkban van, ha nincs nálunk a forgalmi engedély, akkor nem tudjuk ezt igazolni és a szakember nem tud segíteni. A forgalmira azért is szükség lehet, hogy a szakember tudja, hogy milyen típusú és zárszerkezetű autóról van szó. Az ajtó kinyitását követően, a szakember kiszereli a zárbetétet vagy a gyújtáskapcsolót, mert ezek alapján lehetséges a gépjárműhöz passzoló kulcsot készíteni.