Mit lehet tenni kínzó migrén ellen?

A migrénes fejfájás kialakulásának okait a mai napig vizsgálják a kutatók, az viszont biztos, hogy a páciensek gyötrő fájdalmat élnek át, amikor a jelentkeznek a tünetek. Már önmagában az erős, pulzáló jellegű fájdalom is megkeseríti a beteg életét, pláne, ha kísérő tünetekkel is együtt járnak a panaszok.

Migrén ellen sajnos nem létezik gyógymód, azonban vannak olyan módszerek, melyek segítségével hatékonyan kezelni lehet a tüneteket. Ezek célja a prevenció, valamint a rohamok intenzitásának és gyakoriságának enyhítése. A kiegyensúlyozott, minimális stresszel járó életmód mindenképp sokat segíthet a migrén elkerülésében. Sokaknál ugyanis pont a stressz váltja ki a kínzó fejfájást. Természetesen a rendszeres sport és az egészséges étkezés is sokat segíthet, illetve a legalább hét órás, pihentető alvás. Az mindenképp hasznos, ha tudjuk, hogy minek a hatására alakulhat ki fejfájás, mivel ezeket az úgy mondd trigger pontokat ki lehet iktatni.  Ezek lehetnek ételek vagy különféle szagok. Az akupunktúra szintén hasznos opció, mivel segít a megelőzésben.

Ha már kialakult a migrén, akkor a pihenés hozhat enyhülést, méghozzá egy sötét és csendes szobában. Gyógyszeres kezelés esetén, érdemes nem-gyógyszeres, természetes kezeléseket is alkalmazni. A masszázsra is sokan esküsznek, mivel a megfeszült izmok összeszorítják a vérereket, így megváltozik a vérnyomás. Ha természetes, ugyanakkor hatékony készítményt keres, akkor azt javasoljuk, hogy próbálja ki a Dolixirt, mely kiváló gyulladás-, és fájdalomcsökkentő termék. Nem tartalmaz semmiféle károsanyagot, így egész nyugodtan lehet használni, nem kell tartani káros vagy nem várt mellékhatásoktól. Számtalan panasz ellen, így például migrén ellen is nagyszerű alternatíva lehet.