Műfű lerakás földre és betonra. Mit, hogyan?

Örökzöld kertje bárkinek lehet. A műfű olyan lehetőségeket teremt lakossági és intézményi szinten is, amiről régebben csak álmodozni mertünk. Műfű telepítéssel kis túlzással, de kijelenthető, hogy az ember élete megváltozik.

Egyrészt rengeteg idő szabadul fel, amit korábban a kert karbantartásával töltött. Gondolj csak a heti több órás fűnyírásra. Ha összeszámolnánk, egy szezonban nagyjából 3 teljes napot egyhuzamban a fűnyírással töltünk. Másrészt a sok fáradtságtól, piszkos munkától is megszabadulunk, ha műfű van a kertben.

A műfű telepítés bárhol elvégezhető szakemberek, műfű kivitelező cégek által. Természetesen nem kell minden esetben vállalkozókat felkérni, a terület adottságaitól függően saját kezűleg is elvégezhető a munka.

Ilyen a műfű telepítés betonra.

Így végezd: Csempével hidegburkolt terasz, erkély, udvarokon pedig beton alap az, amire a műfű lerakás gyerekjáték. A felület megtisztítása, a hézagok és esetleges rések feltöltése után terítsük le a műfű tekercset. A kültéri műfű 2 méter és 4 méter széles tekercsekben is kapható. Nagy területnél szebb lesz a végeredmény a 4 méteres típussal. A műfű leterítésnél figyeljünk a szálirányra, azonos terítékként tegyük le az élethű műfű tekercseket. A műfű szőnyeg lerakása után jöhet a méretre vágás. A szegélynél néhány cm ráhagyással vágjuk el a műgyepet. A vágás a műfű hátoldalánál történjen. Ha felülről vágjuk, a műfű szálakat elvágjuk, ami elcsúfíthatja.
A műfű rögzítése: 20 m2 alatt nem muszáj ragasztani. Elég, ha a sarkoknál lesúlyozzuk, például virágládát helyezünk el rajta. 20 m2 fölött viszont ragasszuk le kétkomponensű ragasztóval, vagy kétoldalas ragasztóval, az illesztéseknél különös figyelemmel. Műfű típusoktól eltérően szórhatunk rá kvarchomokot is, de az innovatív, memóriaszálas műfűnél már ez sem szükséges.

Műfű
Műfű

A műfű telepítés földre már sokkal nagyobb misszió.

Nagy esetben itt már szükség lehet a műfű kivitelező cégek segítségére. Itt már földkitermelés, lapvibráslás, betonozás és egyéb összetett feladat elvégzése szükséges.

Egy szuper műfűshop nagy választékban kínál minőségi, élethű műfüveket.  A kültéri műfű ár akkor jó, ha akciós. Vásárolhatunk szezonvégi akcióban is, de a tavaszi és a nyári műfű szezonban is megfizethetőek már a modern műfüvek.

A műgyep rengeteg területre letehető, a családi házak udvaraitól kezdve az éttermek és rendezvényhelyszínek, szalonok, sőt, sportpályák esetében is egyre népszerűbb a műfű.

Műfű egyenlő kényelem. Aki minőségi műfű mellett dönt, a kényelmet vásárolja meg vele.