Padlóösszefolyó duguláselhárítása

A duguláselhárítás házi módszereit bevethetjük a padlóösszefolyónál is. Ez a fürdő egyik legkényesebb része a szennyeződések szempontjából, hiszen a kád, a zuhanyzó és a mosdó, de gyakran a mosógép szennyvize is ide folyik le. Rendszeres tisztításával megelőzhető a nagyobb ba és az enyhébb fokú dugulásokat saját kezűleg is megszüntethetjük.

A duguláselhárítás szükségességét sokszor a padlóösszefolyóból terjengő csatornaszag jelzi. Ha ezt tapasztaljuk, célszerű mielőbb kitisztítani az összefolyót, nehogy teljes csőzáródás legyen belőle. A duguláselhárítás első lépéseként csavarozzuk le a fedelet, majd távolítsuk el a bűzelzáró pipát. A művelethez érdemes gumikesztyűt használni, mert a csövekben sok szennyeződés halmozódhat fel.

Először magas nyomású vízsugárral próbáljuk átmosni a csöveket, ehhez a zuhanycső vagy a kád csapjára rögzített slag a legideálisabb. Ha a dugulás elhárítás még nem járt sikerrel, egy kisebb méretű csőgörénnyel is megpróbálhatjuk megszüntetni az elzáródást. A csőgörényt kizárólag akkor alkalmazzuk, ha vegyszert még nem öntöttünk az összefolyóba! Kevésbé kockázatos módszer a wc pumpa használata, ami szintén célravezető lehet.