Pop-up fal vagy sajtófal?

A kiállítások, sajtómegjelenések és más rendezvények elengedhetetlen kelléke egy olyan háttérfal, mely képes igényesen, minőségi módon megjeleníteni a „főszereplő” legfőbb tulajdonságait és/vagy termékeit. Kiváló megoldás erre egy pop-up fal, mely minden tekintetben hozza a maximumot. Szállítása egyetlen gurulós bőrönddel megvalósítható, összeállítása 15 percnél rövidebb időt vesz igénybe, reklámfelületének szélessége és magassága is tág határokon belül állítható, a nyomat (grafika) fotóminőségű. Ezek a tulajdonságok garantálják a tökéletes vizuális megjelenést. De beszéljünk bővebben a háttér-megoldásokról.

A pop-up falak szerkezete egy alumínium rácsháló, mely összecsukva rendkívül kis helyet foglal, viszont kinyitva 6-8 négyzetméteres reklámfelületet képes nyújtani. A „kifeszített” rácshálóra függőleges, mágneses tartórudak kerülnek, ezek tartják meg a pop-up falra helyezett nyomatokat. A pop-up fal nyomatok széleire mágnescsíkok vannak ragasztva, így kapcsolódnak össze a fallal. Ennek a praktikus megoldásnak köszönhetőn el sem lehet rontani az összeszerelést, hiszen a mágnesek a megfelelő helyre húzzák a sorszámozott grafikát. Szállítása egy darab pultként is használható, gurulós bőröndben könnyedén megoldható. A pult dekorációval ellátva esztétikus kiegészítője a pop-up falnak. Sajtómegjelenésekhez az egyenes pop-up falat, kiállításokhoz az ívelt pop-up falat javasoljuk, de ha a rendezvény helyszín máshogy kívánja ezeket kombinálni is lehet.

Pop-up fal
Pop-up fal

A textil pop-up fal szerkezete igen hasonló módon van felépítve. Annyi különbséggel, hogy a nyomatot nem mágneses rendszer tartja, hanem széles tépőzárak feszítik a textil nyomatot a rácshálóra. Olyan helyszínekre javasolt, ahol nem jellemző a hátulról érkező fény, mert a textil nyomat kismértékben áttetsző tulajdonságokkal rendelkezik. Jellemzően minél sötétebb az alapszín, annál inkább fényzáró. A textil pop-up fal kizárólag egyenes formában gyártható, mivel a nyomat egy darabból készül és így lehet kifeszíteni a szerkezetre.

A molinó állvány legnagyobb előnye, hogy kedvező áron lehet vele kialakítani háttereket. Összeszerelése időigényesebb a többi sajtófallal szemben. Szállítása viszont könnyebb, mert egy kisméretű vászon táskában is elfér. Erre a szerkezetre is vastag, sűrű szövésű poliészter textil anyagot helyezünk, mely elegáns fotóminőségű nyomat.

Legyen a választása az alacsony költségen legyártható molinó állvány vagy a prémium minőségű pop-up fal, sajtófal. Ha ránk bízza a grafikai tervezést, mindenképp elégedett lesz az eredménnyel!