Síbiztosítás – Az ördög sosem alszik!

Még a legprofibb síelőkkel is bármikor történhet baleset. A kórházi kezelésnek és a mentésnek súlyos ára van, így aki nem rendelkezik síbiztosítással, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Éppen ezért jobb előre gondolkodni és megkötni a síbiztosítást.

Síbiztosítás – Sokan vannak, akik a havas lejtők szerelmesei és szívesen kelnek útnak, hogy a síelésnek hódoljanak. A bepakolás és tervezgetés közben, azonban nem szabad megfeledkezni a síbiztosításról sem. Sajnos még a legprofibb síelővel is bármikor történhet baleset, ezért nem mindegy, hogy van-e síbiztosítása. Az egyszerű utasbiztosítás nem feltétlenül elég, ugyanis fontos, hogy a sífelszerelés is biztosítva legyen. Ha bármilyen baleset történik Önnel vagy valamelyik családtagjával, mindenképp el lesz látva, azonban nagyon nem mindegy, hogy mennyiért. Éppen ezért nem érdemes kockáztatni, hiszen akár milliós összegbe is kerülhet egy-egy ellátás. Európán belül az Európai Egészségügyi kártya sem jelent biztosítékot baleset esetén, ugyanis ez nem jelent mindenre fedezetet. A helikopteres mentést például nem fedezi, márpedig ennek milliós költségei vannak.

Az Európai Egészségbiztosítási kártya esetében előfordulhat, hogy a kezelés egy részét Önnek kell állnia, ami egy komolyabb műtét esetén akár milliós összeget is jelenthet, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy erre a kártyára bízza magát vagy síbiztosítást köt, melynek köszönhetően nyugodt lelkiismerettel tud végig síklani a havas lejtőkön. Jobb nem kockáztatni, ugyanis, ha megtörténik a baj, akkor nagyon mélyen a pénztárcájába kell nyúlni. Ha szeretne síbiztosítást kötni, akkor érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra, ahol bővebben tájékozódhat a biztosítások kapcsán.