Vásárolj okosan használt autót!

Természetesen a használt autó vásárlása nem a legegyszerűbb dolog, különösen akkor, ha az ember laikus is a témához. A használt autók egyértelmű előnye, hogy ha azt megbízható forrásból vásároljuk, akkor bizony nagyon jól járhatunk, mivel az új autók árához képest töredék áron szerezhetjük be autónkat. A vásárlás során viszont érdemes rendkívül gondosan átnézni vagy szakértő ismerőssel átnézetni a kiszemelt járművet.

A használt autó vásárlás első lépése, hogy eldöntöd mire is van szükséged. Érdemes megfontolni, hogy egyedül használod majd a járgányt, vagy az egész család egy autóval fog utazni. Ha gyerek is van a háznál akkor például a csomagtartó méretére is ajánlott figyelni. Ajánlatos emellett azt is figyelembe venni, hogy mennyi a várható éves futásteljesítmény. Ezáltal máris kiszámolható, hogy visszajön-e egy drágább, ám üzemeltetés tekintetében olcsóbb autó.

Ha megtaláltad a számodra ideális autót, azt persze először kívülről kell felmérni. Mindenképp nézd meg a karosszériát. Amennyiben azon megtörik a fény, akkor az autó nagy eséllyel sérült. Természetesen egy-egy elem újrafestése még nem tragédia, de érdemes ezt is figyelembe venni. A rozsdásodásra szintén ügyelni kell. A kerékjáratok és csomagtartó, de az alváz is árulkodó lehet. Örök törvény továbbá, hogy a kilométerórának nem hiszünk. Egy autó tényleges futásteljesítményét leginkább a pedálok állapota árulhatja el. Ha fémesre kopottak, akkor száz ezer kilométert is lemehettek az adott autóval.

Ha mindent rendben találtál, még akkor is érdemes szakemberrel megnézetni az autót, aki az apró részleteket is észreveheti. Mielőtt a vásárlás mellett döntenél mindenképp vidd el egy próbakörre, mely során minden funkciót kipróbálhatsz használhat közben. Miután még mindig elégedett vagy már csak a kemény alkudozás és a fizetés maradt hátra. Sok sikert!