Whiskey a nagyvilágból

Megoszlanak a vélemények, hogy ki mit preferál alkoholos italokat illetően. Sör, bor, pálinka, whisky. Mi most az utóbbit vesézzük ki.

Whiskey talán az egyetlen olyan ital, aminek leírása már problémát okoz. A vita leginkább azon megy, hogy whiskey vagy whisky, melyik a helyes írásmód. Bárhogy is írja, mindenképp igaza van. A különbség az a kettő közt, hogy a whisky a skót és kanadai italokat illeti, míg az ír és amerikai párlatok jelentik a whiskey-t. Megfázás esetén amikor már semmi nem segít, akkor mi magyarok szívesen nyúlunk a pálinkás üveghez, hogy fertőtlenítsük vele torkunkat. Erre a célra azonban a whiskey is tökéletesen megteszi, így, ha kifogytunk a pálinkából, viszont van otthon whiskey, akkor abból is nyugodtan kortyolhatunk, hisz a whiskey is bizonyítottan baktériumölő hatású. Na, de miből kell inni ezt az ízes nedűt? Viccesen azt is lehetne mondani, hogy akár magából az üvegből is lehetne inni, de ha elegánsak szeretnénk lenni, akkor a köztudatban elterjedt széles pohár helyett a konyakos pohár a legjobb döntés, mivel széles alja és szűk karimája segít tartani az illatanyagokat.

Sokan stílusosan jéggel isszák ezt a nedűt, azonban ez amellett, hogy lehűti az italt, csökkentheti az aromákat, ezért csínján kell bánni a jégkocka használatával. Néhány csepp víz azonban kiválóan kiemeli az ízeket. A whiskey nem csak kortyolva kiváló, de ha gourmet élményre vágyunk akkor akár ételeink elkészítése során is használhatjuk, például pác formájában. Ugyanakkor a csokoládés édességeket is tökéletesen feldobja pár csepp aranyló nedű. Ha az olvasottak hatására szívesen kortyolna pár korty whiskey-t, azonban nincs otthon, akkor javasoljuk látogasson el az italcenter.hu webáruházba és tekintse meg a széles választékot.