Femme Fatale – Enchanted Fables – Villains

This post is also available in: English

Huszonkettő körömlakk egy kollekcióban. H u s z o n k e t t ő. Mire beswatcholtam mindet, nőtt vagy 2 millimétert a körmöm. Ez egy nagyon hosszú poszt lesz, készítsetek kaját és legalább két kávét. Meg szúnyogriasztót, mert nyár lesz, mire végzünk. Szóval a Femme Fatale új kollekciójáról lesz ma szó, ami az Enchanted Fables – Villains névre hallgat. Ennek megfelelően a lakkokat mesék főgonoszai ihlették. Az ötlet szerintem zseniális, a kivitelezésnél meg, úgy néz ki, meg sem próbálta visszafogni magát a márka.

A holót mára elfelejthetjük, viszont sok lesz a thermal/thermo lakk és a shimmer. A kollekció amúgy tulajdonképpen “csak” 21 lakkból áll, de ha valaki az egészet megrendeli, akkor ajándékba hozzácsapnak még egy bónusz lakkot (amit máshogy nem is lehet megszerezni). Szóval, ha az összes lakkot megrendeli valaki, akkor megkapja a 22. színt is….vajon miért érzem úgy, hogy ennél voltak már jobb ötletei is a körömlakkos világnak?

De akkor haladjunk is szépen sorban. Kezdjük a thermokkal:

Bluebeard

A Bluebeard egy élénk kék kék shimmerrel, mikor hideg, és világos, sárgás zöld, mikor meleg. (3 réteg)

Hook

A Hook egy kékes lila, amibe kék shimmer látszik, mikor hideg, és világos, lilás rózsaszín lesz, mikor meleg. Ha követitek a Once Upon A Time című sorozatot, akkor valószínűleg értitek, ha azt mondom: Hook egy must have. :):) (3 réteg) És igen, sajnos elfelejtettem “átmenetes” képet készíteni róla. :/

Madame Medusa

A Madame Medusa egy nagyon élénk (majdnem neon), korallos rózsaszín, mikor hideg, melegen pedig világos rózsaszínné válik. Ennél a színnél kifejezetten látványos a színváltás. (3 réteg)

Queen of Hearts

A Queen of Hearts egy rózsaszínes piros zöld/arany shimmerrel, mikor hideg, és világos rózsaszín, mikor meleg. (3 réteg)

Rumpelstiltskin

A Rumpelstiltskin egy szürkés kék rózsaszín shimmerrel, mikor hideg, és egészen világos, sárgás, enyhén szürkés bézs lesz, mikor meleg. Tulajdonképpen sokkal világosabbnak kellene lennie, de ezt nem sikerült elérnem. (3 réteg)

The Fox & The Cat

A The Fox & The Cat hidegben narancssárga arany shimmerrel, melegben pedig zöldes sárga. Tipikusan az a szín, ami miatt nyáron minden alkalommal beledugod az ujjad a jeges limonádéba, bármennyire is undin hangzik. (3 réteg)

Ursula

Az Ursula hidegen teal, melegen pedig rózsaszín, mindkét esetben látható benne egy türkizes shimmer. Ő az abszolút kedvencem a kollekcióból, egyszerűen zseniálisan szép a rózsaszín állapota. Legalább háromszor felkentem már, pedig ő is 3 réteges.

Wicked Stepsisters

A Wicked Stepsisters egy élénk fukszia zöldes arany shimmerrel, mikor hideg és világos rózsaszínná válik, mikor meleg. (3 réteg)

Wicked Witch

A Wicked Witch egy nagyon élénk zöld/türkiz, mikor hideg és lime lesz, ha meleg. De mindenhogy csodaszép. *_* (3 réteg)

Most pedig jöjjenek a hőmérsékletre nem változó lakkok:

Big Bad Wolf

A Big Bad Wolf egy közép szürke zöldes fénnyel. (3 réteg)

Cruella

A Cruella egy szépséges meleg barna, amibe piros/arany színváltós minipelyhek kerültek. (2 réteg)

Hades

A Hades egy nagyon élénk türkizes kék vagy kékes türkiz, ami tele van türkiz shimmerrel és pelyhecskékkel. (3 réteg)

Headless Horseman

A Headless Horseman egy indigo kék jelly, amibe rengeteg piros/arany/zöld shimmer került. Hát elég jól néz ki, mit ne mondjak. *_* Bár nem próbáltam, de meggyőződésem, hogy más sötét lakkok fölött topperként is működik. (min. 3 réteg)

Maleficient

A Maleficient egy kifejezetten sötét lakk, de az a fajta, aminek a lelke is az. Az alapja egy nagyon mély lila, ebbe került türkiz/zöld shimmer. Zseniálisan néz ki, az egyik kedvencem. <3 (2 réteg)

Scar

A Scar egy mustár sárga crelly rózsaszínes fénnyel. (3 réteg)

Sir Hiss

A Sir Hiss egy majdnem neon, élénk lime, rezes fénnyel. Hát nyamm. *_* (3 réteg)

The Blind Witch

A The Blind Witch egy élénk aqua/teal arany shimmerrel. (3 réteg)

The Huntsman

A The Hustman egy rózsaszínes barna, aminek kékes fénye van. Furán hangzik, de nagyon jól mutat. (3 réteg)

The Mouse King

A The Mouse King egy olíva zöld shimmerbomba, szép arany fénnyel. Nagyon tetszik, de bárcsak pigmentáltabb lenne. (3 réteg)

The Pied Piper

A The Pied Piper alapja kékes-zöld, ebbe került rózsaszín/arany/zöld színváltós shimmer. (3 réteg)

Yzma

Az Yzma egy nagyon élénk, hideg lila némi piros fénnyel és kék pehely-shimmerrel (avagy shimmer-pehellyel). (3 réteg)

The Fairy Godmother

Végül pedig, itt van nekünk a bónusz lakk, a The Fairy Godmother: az alapja egy nagyon nagyon enyhe kék jelly, ebbe kerültek piros irizáló glitterek, holo glitterek és piros/zöld színváltós pelyhek. Nekem még 3 réteg után is látszott a körömvonalam, de ezt elvileg pont így képzelték.

És ahogy már említettem, ahhoz, hogy a tiétek legyen, nem kell mást tennetek, mint megrendelni az egész kollekciót a FF webshopjából. Ha ehhez – valami fura és érthetetlen okból kifolyólag – nem lenne kedvetek, akkor nálam is megnyerhetitek, csak kommentben írjátok le a véleményeteket a kollekcióról (tetszik, nem tetszik, akármi). Mindezt pedig február 8-ig, aztán kisorsolom ezt az amúgy szép lakkot.

Wow, ez sok lakk volt, mármint s o k. Természetesen nekem is vannak kedvenceim, többnél jeleztem is, de összesítve: az Ursula tetszik mind közül a legjobban – én sem értem, hogy miért, de teljesen odavagyok érte. Amik még nagyon megtetszettek: Wicked Witch, Headless Horseman (az a shimmer benne *_*), Maleficient (annyira vagány az a szín) és a Sir Hiss.

Még egy dolog zavar ezekkel a lakkokkal kapcsolatban és nem tudok szó nélkül elmenni mellette: majdnem mind 3 réteges. Tudom, hogy ez nem furcsa FF lakkok esetében, de nekem nehezemre esik megszokni, sok lelkierő kell, hogy nekiálljak felkenni tőlük ezt vagy azt, még úgy is, ha nagyon tetszik. Nem tehetek róla, én szeretem a pigmentált lakkokat.

A kollekció limitált kiadás, február 1. és 5. között lesz előrendelhető ITT, valamint később majd stockist-oknál is.

Back to top|Share on Facebook|Share on Twitter|Share in e-mail
 • Anitacska - 2018-02-01 - 14:54

  Nekem leginkááb a thermal lakkok tetszenek, egy kivételével szerintem megveszem mindet. A Quen of Hearts az, amiben nem vagyok biztos, a piros/rózsaszín kombináció nekem nem túl nyerő. Ha inkább rózsaszínes piros lenne, akkor oké, de nekem elég paradicsom pirosnak tűnik. :(ReplyCancel

 • Andi - 2018-02-01 - 14:58

  Gyönyörűek ezek a lakkok egytől-egyig, no és persze a képek is. Mindig is tetszettek a thermo lakkok, de az én körmeim nem elég hosszúak, hogy szépen érvényesüljön a színváltás.
  A teljes kollekció megvételét soknak tartom, hogy egy lakkot ingyen hozzávágjanak :)ReplyCancel

 • Panna - 2018-02-01 - 15:06

  Hú, a színváltósok közül mindegyik tetszik, a legjobban mégis a The Fox & The Cat (instant nyár) és az Ursula jön be :)
  Azért ezt nem semmi meló lehetett lefotózni, minden elismerésem.ReplyCancel

 • VeraTala - 2018-02-01 - 15:53

  Hát, nekem nem szívem csücske a shimmer, de azért itt van egy-két nyami :) ami 21 színből még mindig elhanyagolható persze :DReplyCancel

 • Ági Mdolla - 2018-02-01 - 16:51

  Nekem a nem thermo lakkok nagyon tetszenek, leginkább a Cruella :)ReplyCancel

 • Vöröskarom - 2018-02-01 - 16:52

  Alapvetően nem szeretem a shimmeres lakkokat, a thermokat viszont igen. Most valahogy mégsem thermo lakk tetszett meg ebből a kollekcióból, hanem a Cruella és a Headless Horseman. Meg persze a bónusz lakk. Jellemzően az amihez nem tudok hozzájutni :DReplyCancel

 • Anikó - 2018-02-01 - 17:19

  Mennyi laaaakkk.Káprázik az ember szeme,komolyan:D Sajnálom hogy mind 3 réteg,de engem ez soha nem zavart.Sajnálom hogy a thermo lakkoknál nem nagyobb a kontraszt a két szín közt,de jó hogy a Wicked Witch nagyon tetszik! Gratulálok ehhez a sok sok képhez,és hogy ilyen szuperül sikerült elkapni a meleg hidegben a színt,le a kalappal a kitartásod előtt;)ReplyCancel

 • Szabina - 2018-02-01 - 17:31

  The Fox&The Cat tetszik a legjobban, de a többi thermo lakk is jöhetne..😉ReplyCancel

 • Dia - 2018-02-01 - 17:38

  Annyira örülök, hogy az utóbbi időben FF lakkokat is swatcholsz, zseniálisak a képeid!
  Nekem igazából az összes thermo lakk jöhetne, olyan vagyok mint egy óvodás, a színváltós lakkokkal napokig eljátszok, a neveikért pedig teljesen odavan a gyermeteg lelkem :D
  Ha megpróbálom leszűkíteni akkor is kelleni fog a Madame Medusa, Wicked Stepsisters, Wicked Witch és talán beesik a kosaramba az Ursula és a Hook is ;)
  A nem thermo lakkok közül csak a Maleficient kell, de ő nagyon, bár a neve miatt a Headless Horseman (nagyon szeretem a Sleepy Hollow című filmet) is szimpi.
  Még néhány ilyen méretű kollekció és a körmömön színváltós lakkal, nevetgélve megyek csődbe :DReplyCancel

 • Asarys - 2018-02-01 - 18:37

  Úristen mennyi szépség! Csodás lett ez a kollekció, mindet szeretném!! :D A kedvenceim: Wicked witch (nyárra álom), Ursula (te jó ég!! 💜), Hades (jaj hát a neve miatt is imádom), Hook (💜) és persze a Headless Horseman ami egy csoda :)ReplyCancel

 • Moci - 2018-02-01 - 19:23

  Naná, hogy nekem csak a bónusz lakk tetszik! :D Nem mondom, hogy a többi nem, de talán csak vagy kettő. Sose értettem mi értelme az ilyen kikötéseknek, az ember csak ideges lesz tőle. Nincs még femme lakkom, még egy se fogott meg úgy igazán.
  Azért az jó, hogy tőled pont azt az egyet ami szép megnyerhetném. :)ReplyCancel

 • Dóri - 2018-02-01 - 19:43

  Vannak szép színek, viszont ez, hogy 3 rétegben sem fednek teljesen, eeeh. A bónusz lakkot fedőlakként tudnám elképzelni :)ReplyCancel

 • Móni - 2018-02-01 - 23:36

  Nem igazán értem, hogy miért jó egy 22 lakkos kollekció, kivéve, ha nem lesz több már nekik ebben az évben…😜 Komolyra fordítva, nem vagyok jóban a shimmerekkel, de azért egy párat simán tudnék választani, szerintem lesz is belőle vásárlás.. 😍ReplyCancel

 • Ági - 2018-02-02 - 13:10

  A thermo lakkok többsége tetszik, legjobban a Madame Medusa. A többi között is vannak érdekesek, de egy ütősebb, kisebb kollekció jobb lett volna. Ez már a bőség zavara…ReplyCancel

 • Bokor Boglárka - 2018-02-02 - 13:16

  Emelem kalapom előtted,h ezt a sok lakkot befotóztak Nekünk!

  Vegyes érzéseim vannak a lakkokkal kapcsolatban, a Hook pl. nagyon tetszik, bár lehet tényleg a sorozat miatt :D. És a Maleficiant is kifejezetten :DReplyCancel

 • jikka - 2018-02-02 - 13:50

  óanyám, hogy a maleficient mennyire gyönyörű!
  nem vagyok oda a shimmeres lakkokért, és a thermo sem az én világom, úgyhogy ez most annyira nem kapott el, pláne, hogy nagyrészt három rétegesek, de a maledicient csodaszép, wow! (vagy ezt mondtam már?)
  viszont le a kalappal, komoly meló lehetett ezt így prezentálni nekünk, köszi szépen :-)
  és hát a maleficient!ReplyCancel

 • Dóra - 2018-02-02 - 23:02

  Hű, nagyon szép mind szerintem. :) Kedvencem a neve miatt a The Fox & The Cat, színe miatt meg… Hook, Rumpelstiltskin, Headless Horseman, The Blind Witch… na meg az összes többi. :D :D :DReplyCancel

 • Judit - 2018-02-04 - 11:09

  Hogy én hogy örültem, mikor láttam, hogy az FF ilyen sok lakkot hozott ki! Aztán megláttam a színeket… nekem ez az egész kollekció elég meh. A Big Bad Wolf az egyetlen, amit el tudnék képzelni a körmeimen bár a shimmerrel abban sem vagyok kibékülve. Az meg a másik, hogy kéket, zöldet, tealt, illetve élénk lilát és rózsaszínt soha nem hordok, nem szeretem őket magamon. Hol vannak a megszokott, agyonglitterezett, sötét, izgalmas FF színek? Viszont ez a bónusz lakk valami miatt mégis tetszik, olyan kis opálos:) ki érti ezt?ReplyCancel

 • B Diána - 2018-02-04 - 13:16

  Nekem mindegyik nagyon tetszik. Mostanában nagyon rá vagyok kattanva a shimmer lakkokra. A kedvencem az Ursula, mert hideg és meleg állapotban is nagyon szép. :)ReplyCancel

E-mail címed nem fog megjelenni. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező. *

*

*